زنبورها محصولات با کیفیت زیادی برای سلامتی مانند عسل شانه ای ، گرده گل، بره موم، ژل رویال یا موم تولید می کنند. فواید عسل برای سلامتی هزاران سال پیش کشف شد و هنوز هم می توان ردپایی از آن را در برخی کتاب های مقدس مانند کتاب مقدس یا قرآن یافت. دیگر محاسن آن ثابت نمی شود.
مطالعات متعددی اثر مغذی، التیام بخش و ضد عفونی کننده عسل را، صرف نظر از منشأ گل، نشان داده است. این خواص به دلیل: ویسکوزیته آن که یک اثر مانع روی زخم ایجاد می کند، PH اسید آن که محیطی نه چندان مساعد برای رشد باکتری ها ایجاد می کند.
وجود اینهیبین، آنزیمی که گلوکز موجود در عسل را به اسید گلوکونیک و پراکسید هیدروژن تبدیل میکند که بیشتر به نام پراکسید هیدروژن شناخته میشود و مسئول اصلی فعالیت ضد میکروبی آن است.
وجود پروتئین های “دفاعی” که در ایمنی نقش دارند و دارای خواص آنتی بیوتیکی فعال بر روی بسیاری از میکروب ها هستند.
آیا همه عسل ها خوب هستند؟ کیفیت عسل به عوامل محیطی موثر بر ترکیب و کیفیت ارگانولپتیک عسل بستگی دارد. اول از همه، ترکیب آن با توجه به ماهیت خاک و گیاهان موجود در این خاک ها متفاوت است.
خاک غنی از مواد معدنی مواد معدنی بیشتری را در محصول نهایی ایجاد می کند. عسل های معطر، حاوی بخش قابل تشخیصی از ترکیبات معطر، از گیاهان معطر مانند آویشن، صنوبر، اسطوخودوس، گاریگ، رزماری به دست می آیند. بنابراین مهم است که مکان مناطق جستجوی علوفه را که زنبوردار کندوهای خود را در آن قرار می دهد، بدانید.
برای کمک به شما در انتخاب عسل های باکیفیت که به زنبور عسل و محیط زیست احترام می گذارند، در اینجا مواردی وجود دارد که باید بررسی کنید:
– منطقه جستجوی علوفه از یک فلور غنی تشکیل شده است.
– تعداد کیلو عسل برداشت شده از هر کندو محدود است. در واقع، تعادل صحیح جمعآوری عسل یک امر غالب مهم است زیرا در صورت عدم موفقیت، زنبوردار مجبور میشود غذا را با یک منبع مصنوعی جبران کند.
– از درمان های شیمیایی باید اجتناب شود.
– استانداردسازی محصول نهایی، اولترافیلتراسیون، پاستوریزه کردن و حرارت دادن، اقداماتی هستند که ویژگی ها و کیفیت آن را از عسل حذف می کنند. بنابراین ما عسل را از زنبوردارانی انتخاب می کنیم که این روش ها را انجام نمی دهند.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.