علاوه بر این، تفلون فراتر از ظروف آشپزخانه در همه جا استفاده می شود: شیمی، صنعت نساجی، خودرو، هوانوردی، DIY و غیره.
PFOA یا اسید پرفلوروکتانوئیک نوعی چسب صنعتی برای نگهداری تفلون است که به دلیل خواصی که دارد، اتصال آن بدون آن تقریبا غیرممکن است.
پس مشکل چیست؟ اول اینکه مشکل از گرمایش قابلمه 7 پارچه تفلون است. در دماهای پایین بی اثر و بی ضرر در دمای 230 درجه سانتیگراد سمی می شود.
در آزمایشگاه، در دمای 350 درجه سانتیگراد، گرمای بیش از حد قابلمه تفلون باعث ایجاد بخار اسیدهای خورنده می شود که برای پرندگان آزمایش کشنده است.
باید بدانید که یک ماهیتابه در پخت معمولی بعد از چند دقیقه به دمای 250 درجه سانتیگراد می رسد.
سپس، مشکل از PFOA می آید: این “چسب” به عنوان سرطان زا برای حیوانات شناخته شده است. در زنان باردار از سد جفت عبور می کند و باعث بیماری های مادرزادی، اختلالات سیستم ایمنی و گوارشی می شود. یک مطالعه دانمارکی در سال 2009 حتی یک ارتباط بین سطح PFOA در خون و ناباروری مردان را نشان داد.
با این حال، در 230 درجه سانتیگراد شروع به تجزیه می کند دمایی که به راحتی برای پخت و پز معمولی بدست می آید.
از آنجایی که این مطالعات روی سمیت PFOA انجام شد، استانداردها سختتر شدند و تولیدکنندگان از مقدار بسیار کمی استفاده میکردند، آنها میگویند “بی ضرر”.
آزمایشگاه آمریکایی DuPont که PFOA را به بازار عرضه می کند پس از جریمه شدن بیش از 16 میلیون دلار به دلیل پنهان کردن نتایج تحقیقات در مورد خطرات احتمالی آن قصد دارد تولید را برای سال 2015 متوقف کند.
متأسفانه، مطالعات مستقل در مورد سمیت آن هنوز در حال انجام است و اصل احتیاط در همه جا اعمال نمی شود. علاوه بر این، پیامدهای زیست محیطی تولید و سپس تخریب قابلمه تفلون و PFOA چشمگیر است: انتشار سموم و آلودگی آب و خاک.
جایگزین ها چیست؟ بدون شک، بهتر است از پوشش های تفلون که دهه ها به عنوان بهترین دوست یک زن خانه دار تبلیغ می شد، خودداری کنید.
خبرهها اضافه میکنند که پخت و پز در یک تابه با روکش تفلون برای قابلمه افسانهای نیست: آبمیوهها در آنجا کاراملی نمیشوند و غذا بر خلاف پخت و پز در فولاد ضد زنگ، نرمتر و خشکتر است.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.